Mallows

Alla inlägg den 22 augusti 2012

Av Mallows Hästutbildning - 22 augusti 2012 22:35

Tor: jobbades idag i paddocken. Han reds i skritt och trav och bar upp sig fint i båda varven i samtliga gångarter. Sen fick vikarien pröva honom lite. Hon tyckte han kändes fin i båda gångarter och han brydde sig inget om att det var en okänd ryttare.

Falcon: idag prövades han utanför ridbanan igen. Han fick gå på en skogrunda med Focus vilket gick jättebra. Han reds i alla gångarter. Försökte stundtals att komma undan men gick lika fort tillbaka till att jobba i form. Sista galoppen kändes avslappnad och fin och han gick sedan sista biten i trav och skritt på lång tygel och sänkt huvud. Vikarien testade att rida upp bredvid med Focus utan reaktion.
Falcon har ju tidigare varit boxvandrare men dessa två dagar har han stått på box före samt efter utritten utan tendens till att vandra. Vi hoppas att detta håller i sig! Två lyckade pass idag.

Av Mallows Hästutbildning - 22 augusti 2012 11:47

Tor: för första gången fick Tor gå på uteritt med sällskaps häst. Han tyckte det var jätte roligt. Han var mycket framåt och blev svår stoppad och styrd i början. Men efter ett tag lugna han sej och jobbade på bra i både skritt och trav. Hovslagaren var ute idag och slog på hans tapp sko.


   


Falcon: även Falcon fick nya skor idag, men hans var gamla och hade börjat glappa. Idag började vi med att jobba han i runden. Han jobbades i skritt och trav. Sen tog vi ut han på gräsbanan och då bytte vi ryttare till våran vikarie. Han försökte testa henne lite, men insåg snart att det inte var någon ide, och jobbade fint i trav med henne. Hon tog ut han på vägen och fick galoppera av sej och när hon vände tillbaka så ville vi att hon skulle få han att gå lågt med huvudet och det fick hon.


 


   


Ossian: vi börja med lös longering, han försökte smita ut genom grinden, men vi drev på han så han slutade tänka den tanken. När han blev lite trött så kom medhjälparen in och höll han och ryttaren ställde sej på pallen, men pallen var lite låg så hon kom inte riktigt upp så medhjälparen fick putta upp henne. Han brydde sej inget att ha någon hängande på ryggen. Så dom gick några steg, inget där heller. Han är väldigt rund över ryggen så ryttaren gled av, men hästen var cool lugn. Ryttaren hängde igen, dom gick runt runt och svängde och stannade. Mycket bra början på Ossians Inridning.


         


Bilder kommer senare!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta läser ni våran blogg?
 Första gången
 Varje dag
 2-3 gånger i veckan
 1 gång i veckan
 Varannan vecka
 Mer sällan

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards