Mallows

Alla inlägg under september 2012

Av Mallows Hästutbildning - 22 september 2012 13:31

Doc: idag har vi ridit Doc i rundkorallen. Hade lite miljö träning med viftande grenar både i luften och på marken. Han gick jätte bra i skritt och trav, men orkar inte på volten i galoppen. Då han bocka och vände runt snabbt. Men vi gav oss inte förrän han gick ett helt varv felfritt. Efter detta testa vi att hoppa en skutt på 55cm. Hängde även en jacka på hindret vilket var lite otäckt.
 
 

Av Mallows Hästutbildning - 22 september 2012 05:13

Doc: har igår fått gå på skogstur med Synny och Aramis. Han var väldigt pigg och framåt hela tiden och tyckte det var väldigt kul!
Han fick hoppa små skogsginder och hade väldigt fin bjudning mot dom. Sen kom vi fram till ett dike som vi skulle hoppa över men där började han vägra och ville inte gå över. Så jag satt av och ledde han över några gånger och sen satt jag upp igen och då hoppade han. Sen fortsatte vi och han fick pröva på och länga på steget i galoppen och det var jätte kul att få springa. Så denna ridtur var han väldigt duktigt och han lyssnade på mig hela tiden.

Ella: igår så började vi med att löslongera henne. Hon har väldigt mycket energi. Hon behöver få ut sej energi innan vi hoppar upp på henne. Ryttaren satt upp och jobbade med lite grunder i skritt och började sen trava, det märks mycket väl att det är travare i henne, men går ändå väldigt lätt upp i galopp.. Hon vill gärna länga på steget och har jätte svårt att gå i kort trav. Vissa stunder gick hon jätte fint, vi kommer fortsätta jobba på hennes trav nu det närmaste så hon får en chans att bygga rätt muskler så hon orkar.

Av Mallows Hästutbildning - 20 september 2012 18:16

Idag har vi ridit Doc ute på gräsvallen. Han har blivit en helt ny häst på en vecka. Från att ha varit stel och nästan ostyrbar, idag så är han mjuk i munnen och går att styra fint i alla gångarter. Han tar rätt galopp. Vi är mycket nöjda med honom;)

Av Mallows Hästutbildning - 19 september 2012 21:23

Doc: idag har doc fått sina hovar verkade, så det blev ingen ridning idag. Nya tag imorgon.

Ella: när jag skulle hämta ella i hagen så kom hon mot mej och ville bli tagen. Borde vara ett tecken på att hon tyckte det vi gjorde i måndags var kul. vi började med löslongering i rundkorallen. Hon är en tjej med mycket energi. Ryttaren satt upp och skrittade några varv. Sen gick vi ut på grusvägen och skritta och trava. Hon uppförde sej bra idag med!

Av Mallows Hästutbildning - 18 september 2012 19:14

Doc: idag så reds Doc ute på gräsvallen, han var mjukare än han varit tidigare. Han reds i alla gångarter. Vi körde mycket svängar åt olika håll och han börjar fatta vad ryttaren vill och bryter inte alls ut så ofta längre.

Av Mallows Hästutbildning - 17 september 2012 21:25

Ella: idag har vi börjat med Ellas tillridning. Vi började med löslongering för henne, hon visade att hon tyckte det var kul och hade fin framåtbjudning. Hon tyckte det vad väldigt otäckt att springa i vattenpölen som bildats i runden. Ryttaren satt upp och skrittade mest idag. Hon kändes fin och lyhörd på ryttarens hjälper. Vi körde mycket grundläggande som start stopp och svänga. Travade även lite.

Doc: löslongering med systemet idag. Han var stel till en början men efter ett tag så mjuknade han. Vi slutade när han gick fint korta stunder.

Av Mallows Hästutbildning - 16 september 2012 14:22

Doc: idag ville inte Doc komma i hagen, han hade tappat sin grimma. Men efter en lång stund fick vi tag på honom. Han är jätte snäll att hantera i stallet. I ridningen idag så reds han på åkern, vi jobbade med mjukgörande övningar som att rida i en 8a. Han mjuknade jätte fint och svängde fint i alla gångarter.



 
 

Av Mallows Hästutbildning - 15 september 2012 18:29

Doc: Eftersom han har vilat nästan hela veckan så fick han idag gå på sin första uteritt, han testade ryttaren med att inte vilja gå över diken och vissa saker dom mötte i skogen var jätte farligt. Men ryttaren vann striden och Doc var jätte trött efter dagen tur.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Hur ofta läser ni våran blogg?
 Första gången
 Varje dag
 2-3 gånger i veckan
 1 gång i veckan
 Varannan vecka
 Mer sällan

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards